Veel gestelde vragen

  • Over De Huizenbemiddelaar

Welke zoekmachine sites komen de huizen van De Huizenbemiddelaar?
Wij werken samen met vele zoekmachine sites.

Wat doet de Huizenbemiddelaar bij verkoop?
- Waardebepaling van de woning
- Promotie door borden en posters
- Fotoreportage en de opmaak van de tekst
- Verkoopbevorderende tips
- Plaatsing van de woning op aantal zoekmachinesites
- Verkoopbrochure voor potentiële kopers
- Kadastrale recherche
- Voeren van prijsonderhandelingen en leveringsvoorwaarden
- Opmaken van de koopovereenkomst
- Inschakelen van een notaris voor het notarieel transport
- Verzorgen van de hypotheek

Wat is uw voordeel bij verkoop van mijn woning via De Huizenbemiddelaar? U bent gewoon voordeliger uit. Tevens kunnen de kantoren van De Huizenbemiddelaar u direct financieel advies geven, makelaren kunnen dat niet. Gemiddeld courtage bij een makelaar is 2% van de verkoopprijs van je woning. Bij De Huizenbemiddelaar is dit een standaard bedrag van €895,- inclusief BTW.

Wat is het verschil tussen een makelaar en De Huizenbemiddelaar?
Het geven van rondleidingen. Tevens kunnen de kantoren van De Huizenbemiddelaar u direct financieel advies geven. U kunt rekenen op uitstekende begeleiding door uw adviseur en een complete presentatie voor uw woning. 

Wat doet de Huizenbemiddelaar bij aankoop?
- Een orienterend gesprek
- Het geven van tips voor het zoeken naar een woning
- Een bezichtiging van de beoogde woning
- De waardebepaling
- Het onderhandelen over prijs- en leveringsvoorwaarden
- Het beoordelen van de koopovereenkomst
- Adviesgesprek welke mogelijkheden er zijn voor een geschikte hypotheek

Wat is mijn voordeel bij aankoop van een woning via De Huizenbemiddelaar?  U bent gewoon voordeliger uit. De Huizenbemiddelaar is een betere onderhandelaar dan een particulier. Bij De Huizenbemiddelaar is aankoopbemiddeling een standaard bedrag van €895,- inclusief BTW. De Huizenbemiddelaar heeft al meerderen geholpen bij aankoopbemiddeling

Kan ik toch rondleidingen laten verzorgen? 
Ja dat kan, De Huizenbemiddelaar kan rondleidingen aan potentiële kopers verzorgen. Wij zijn wel echt van mening dat de bezichtiging het beste door uzelf gedaan kan worden.

Waarom is er een verschil tussen de taxatie en de vraagprijs van een huis?
Taxatiewaarde is een richtlijn. De basisprijs voor een waarde van een woning. De vraagprijs van een woning is vaak hoger. Uiteindelijk wil de verkoper graag de werkelijke waarde = taxatiewaarde  krijgen voor de woning. 

Hoe kom ik in contact met De Huizenbemiddelaar?
Landelijk hebben we nu meer dan 40 vestigingen

De gegevens bij mijn huis kloppen niet. Hoe kan ik deze direct laten aanpassen?
Neem contact op met uw kantoor van De Huizenbemiddelaar. Zij kunnen de aanpassingen doorvoeren op de website van De Huizenbemiddelaar.

  • Over de aankoop en verkoop van de woning

Welke vormen van Hypotheek zijn er?
Er zijn een achttal basishypotheken. Daarbinnen zijn er vele verschillende varianten. U moet zich goed laten adviseren welke variant bij uw situatie past.

Kan De Huizenbemiddelaar bij mijn keuze adviseren?
Ja. De kantoren van De Huizenbemiddelaar zijn SEH erkende adviseurs

Welke verzekeringen moet ik aan denken?
Bij elke woning aankoop of verkoop is het belangrijk u te verzekeren.

Wat is een taxatie eigenlijk?  
Een taxatierapport is verplicht voordat een financiële instelling een hypotheek kan verstrekken. Het samenvatten van gegevens van de woning is het belangrijkste doel van een taxatie

Wat is voorbehoud van financiering?
De eventuele koper sluit met u een overeenkomst met voorbehoud van financiering. Dit is op voorwaarde dat de eventuele koper erin slaagt een hypotheek/financiering te krijgen. Stel dit lukt niet, dan kan hij de koop ontbinden.


Wat is voorbehoud voor het uitvoeren van een bouwtechnische keuring?
De eventuele koper wil, voordat hij tot kopen overgaat, een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Er zijn 2 opties:
1. De bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd vóór het verstrijken van de wettelijke bedenktijd.
2. De bouwtechnische keuring wordt binnen 10 dagen na het verstrijken van de wettelijke bedenktijd uitgevoerd.  De overeenkomst kan dan worden ontbonden als het herstel van gebreken en direct noodzakelijk achterstallig onderhoud een bepaald afgesproken bedrag overschrijdt. 

Hoe lang duren de ontbindende voorwaarden?
De ontbindende voorwaarden duren voor de periode die je met de verkoper overeenkomt. Deze periode wordt vastgelegd in de koopovereenkomst. 

Wie stelt de aanvaardingsdatum vast?
De aanvaardingsdatum is de datum waarop de koper eigenaar wordt van de woning.  In de onderhandelingen is dit samen door koper en verkoper vastgesteld.

Wat is een energielabel? 
In januari 2008 zijn woningeigenaren wettelijk verplicht om een energielabel te overhandigen bij de verkoop of verhuur van de woning. 
 

Welke documenten leg ik klaar voor een woningopname door De Huizenbemiddelaar?
Een kopie van het eigendomsbewijs, kopie paspoort, tekeningen en plattegronden van de woning. Als het een appartement betreft graag ook de akte van splitsing, het huishoudelijk reglement en de stukken van de Vereniging van Eigenaren. 


Wie bepaalt de vraagprijs?
De vraagprijs bepaalt u zelf samen met De Huizenbemiddelaar.  

Hoe lang blijft mijn woning bij de zoekmachinesites staan?
Totdat uw woning verkocht is. 

Kan ik mijn gegevens nog wijzigen als mijn woning al in verkoop staat? 
U kunt de gegevens te allen tijde veranderen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.  Neem contact op met De Huizenbemiddelaar.

Hoe verzorg ik een bezichtiging?
Bij een bezichtiging is de presentatie van uw woning erg belangrijk. Gemiddeld is een bezichtiging ongeveer een half uur. De eerste indruk moet goed zijn. Zo’n kans krijgt u maar één keer! Zorg dat uw woning schoon en opgeruimd is. Zijn er nog kleine reparaties voer deze dan van tevoren uit. Wees vooral vriendelijk en geef ze de tijd die nodig is. Wij zijn van mening dat u het beste zelf de bezichtiging kunt doen. U bent enthousiast over uw huis. U weet alle ins en outs van uw eigen woning en de buurt. U hebt er immers jaren gewoond.  Door de rondleidingen zelf te doen bent u niet aan kantoortijden gebonden. Dit is een enorm pluspunt voor een eventuele koper. Een persoonlijke rondleiding wordt zeer op prijs gesteld, dan hebben ze de informatie uit eerste hand. 

Een eventuele koper doet een bod tijdens de bezichtiging?
Als u van een geïnteresseerde een bod hebt ontvangen laat deze dan contact op nemen met De Huizenbemiddelaar.  

Wie doet de onderhandelingen?
De Huizenbemiddelaar. De contacten verlopen telefonisch en alle biedingen licht De Huizenbemiddelaar u persoonlijk over in. Als een geïnteresseerde een bod heeft uitgebracht, wordt deze gecontroleerd. Daarna neemt De Huizenbemiddelaar contact met u op om u te adviseren.  

Wanneer mag ik de ‘verkocht’-stickers op mijn bord plakken?
Het verstandigste is de dag na het verstrijken van de ontbindende voorwaarden. De koop is dan definitief gesloten. 

Wanneer ontvang ik de koopakte?
Bent u accoord over de verkoopprijs, de aanvaardingsdatum en de aanvullende voorwaarden? Dan is de koop gesloten. De Huizenbemiddelaar maakt binnen twee dagen na ontvangst van alle benodigde gegevens de koopovereenkomst op. Deze overeenkomst moet door beide partijen ondertekend worden. Gebruikelijk is dat de koopovereenkomst binnen 10 dagen na overeenstemming wordt getekend. 

Wanneer ontvang ik de koopsom?
De financiële afwikkeling van een overeenkomst vindt plaats tijdens de eigendomsoverdracht van uw woning. Enige dagen na de eigendomsoverdracht zal de koopsom op uw rekening worden bijgeschreven. Heeft u nog schulden op de woning, zoals een hypotheek, dan zullen deze eerst in mindering worden gebracht op het aan u over te maken bedrag. De notaris die de overdracht behandelt, zal hiervoor zorg dragen. Indien de koopsom van de woning lager is dan de hypotheekschuld, dient u er wel zorg voor te dragen dat u het verschil op tijd bij de notaris is bijgeschreven.

Wanneer heb ik een waardeverklaring nodig?
Als u een huis wilt kopen, terwijl uw huidige woning in verkoop staat, is het mogelijk dat De Huizenbemiddelaar een waardeverklaring van de huidige woning nodig heeft. Hiermee wordt geen volledig uitgewerkt taxatierapport bedoeld, maar een verklaring waarin is aangegeven wat de verkoopwaarde en de executiewaarde van uw huidige woning zijn. De Huizenbemiddelaar zal deze waardeverklaring gebruiken om de overwaarde of restschuld te berekenen.

Goedkope makelaar

Webdesign en hosting : Unique WebdesignMakelaar Aankoopmakelaar

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts€895,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts €895,-