Klantenbeoordeling
9.2
Funda goedkope makelaar
terug

woning bezichtigen?

Breng uw wensen in kaart
Maak een wensenlijstje met criteria waar de nieuwe woning zeker aan moet voldoen. Bepaal bijvoorbeeld het gewenste aantal kamers, de favoriete buurt, de grondoppervlakte, de aanwezigheid van een garage en het type woning.

Gevoel bij binnenkomst
De eerste indruk is belangrijk. Een nieuw huis moet goed voelen. Wat voor gevoel geeft het huis bij binnenkomst? Voelt dit goed als nieuwe woning?

Neem “eigen gereedschap” mee
Ben goed voorbereid en neem, naast een wensenlijstje, ook handige tools mee. Zoals en meetlint, waterpas, fototoestel en een knikker. Dit laatste klinkt raar, maar wanneer een knikker zonder moeite door het huis rolt, weet u dat de woning niet recht loopt. Vraag ook altijd toestemming om te mogen fotograferen.  

Bekijk iedere hoek van het huis
Probeer geen enkele ruimte over te slaan bij de bezichtiging van een woning. Ook de minst voor de hand liggende plekken, zoals inbouwkasten, zolder, schuur of berging, kelder en kruipruimte. Voorkom dat u later voor verrassingen komt te staan!

Bezichtig de buurt
Bij een bezichtiging van een woning mag een nadere inspectie van de buurt niet ontbreken. Loop of rijd door de wijk en bepaal of er voldoende voorzieningen aanwezig zijn in de omgeving, hoe de bedrijvigheid in de buurt is en wat de parkeermogelijkheden zijn. Bekijk de woning ook van de buitenkant om te zien hoe de woning en de tuin gelegen zijn t.o.v. de zon en of de woning van buiten goed is onderhouden. 

Heeft u na de bezichtiging en deze tips een woning gevonden die aan alle wensen voldoet? Dan is het tijd voor een tweede bezichtiging. Tijdens deze bezichtiging kunt u vragen stellen, waar u de vorige keer niet aan toe bent gekomen of die na de eerste bezichtiging zijn ontstaan. Ga dan vooral ook dieper in op zaken, die de vorige keer onduidelijk waren of waar geen tijd voor was om te bespreken.Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Wilt u geholpen worden?De Huizenbemiddelaar kan u helpen met de aankoop of verkoop van uw woning of het voorzien van een passend hypotheekadvies.

Ja, ik wil graag informatie over:
Verstuur mij meer informatie naar:


Verstuur
slechts995,-
Complete aan-of verkoopbemiddeling voor slechts 995,-