Nieuws

Hieronder vindt u het laaste nieuws over de Huizenbemiddelaar en de woningmarkt.

Hypotheekrente onder de 1 procent

30-05-2016 - ABNAMRO heeft als eerste de hypotheekrente verlaagd tot onder 1 procent. De bank heeft vorige week zijn tarief voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar, verlaagd naar 0,99 procent. Door het beleid van de ECB (Europese Centrale Bank) wordt door de bijzonder lage rente in de eurozone al geruime tijd indirect miljarden in de bankensector gestopt.

Aanpassingen nodig op woningmarkt

26-05-2016 - Het Centraal Plan Bureau is van mening dat vrije huur en minder of geen hypotheekrenteaftrek gunstig is voor de woningmarkt. Een huis kopen wordt nu beoordeeld boven het huren in verband met de renteaftrek. Door de renteaftrek te bepreken of zelfs af te schaffen wordt het voor consumenten aantrekkelijker om te gaan huren. Als dan ook de huren vrij zijn, zal het aanbod uiteindelijk ook stijgen, aldus de Centraal Plan Bureau.

Extra half jaar om schulden weg te werken

24-05-2016 - Mensen met grote schulden krijgen een half jaar extra om hun schulden weg te werken zonder bezoek van deurwaarders. Dat Dit besluit is door het kabinet genomen om de schuldenaars de mogelijkheid te bieden orde te scheppen en een plan te maken om hun schulden af te lossen. Gedurende dat halve jaar worden wel alle inkomsten boven de minimumnorm apart gezet om de schulden uiteindelijk te kunnen aflossen.

Uitgaven aan gezonde producten neemt toe

19-05-2016 - Volgens een onderzoek van ABN AMRO blijft de consumptie van gezonde voedselproducten alleen maar stijgen. Door het economisch herstel zijn de uitgaven van de gehele voedselsector toegenomen. Volgens ABN AMRO kiezen consumenten vaker voor gezond en makkelijk eten. Vooral kan en klare salades zijn in trek. Ook voorgesneden fruit en de verkoop van vis neemt toe.

Huizenprijzen stijgen volgend jaar verder

17-05-2016 - Volgens economen van de Rabobank stijgen de prijzen van koopwoningen volgend jaar verder. Er wordt voor dit jaar een stijging verwacht van circa 3,5 tot 5,5 procent terwijl in 2017 een stijging wordt verwacht van 5 tot zelfs 7 procent. Volgens de Rabobank is de oorzaak de nog steeds stijgende koopkracht alsmede de groeiende werkgelegenheid. Ook de lage hypotheekrente blijft volgens Rabobank voorlopig nog de laag.

Mannen frauderen meer als vrouwen

13-05-2016 - Volgens een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars frauderen mannen meer dan vrouwen. Van de geregistreerde fraudegevallen is 67 procent man. 25 procent is vrouw De overig 8 procent is bedrijven. Mannen frauderen veel met schadeverzekeringen waaronder vooral autoverzekeringen. Vrouwen frauderen opvallenderwijs meer met de reisverzekering.

Energieprijs gaat verder dalen

11-05-2016 - Per 1 juli zullen hoogstwaarschijnlijk diverse energieleveranciers hun energietarieven verder verlagen. Eneco heeft reeds haar prijsverlaging aangekondigd. Andere aanbieders zullen waarschijnlijk snel volgen. Volgens Eneco is de gemiddelde klant op jaarbasis circa 100 euro minder kwijt aan zijn energierekening. De reden ligt voornamelijk in de verlaging van het gastarief.

Stijging hyotheekrente zal geen problemen opleveren

05-05-2016 - Eerdere berichten van De Nederlandsche Bank dat veel gezinnen in de problemen kunnen komen bij een hogere rente, wordt door de RaboBank tegengesproken. De Rabobank gaat uit van hun gemiddelde hypotheekrente die rond de 4 procent ligt. Bij een stijging van de huidige rente van 2,8 naar bijvoorbeeld 5,5, zal een gezin gemiddeld 140 euro meer gaan betalen. Een bedrag dat volgends de RaboBank is te overzien.

Gewenning rente kan gevaarlijk zijn

03-05-2016 - De Nederlandse Bank waarschuwt consumenten dat zij niet gaan wennen aan de lage rentestand. Momenteel is het voor velen een leuke bijkomstigheid aangezien rente op schulden en de hypotheek zorgen voor lagere lasten, echter kunnen bij een rentestijging problemen ontstaan. Consumenten zullen dan sneller in de problemen komen aangezien zij dan ineens hogere lasten krijgen. De DNB adviseert dan ook de ruimte die ontstaat vanwege de lage rentestand, te gebruiken om de schulden, waaronder de hypotheek, extra af te lossen.

Huurprijs sociale woning stijgen licht

01-05-2016 - De huurprijs van een sociale woning zal per 1 juli a.s. met gemiddeld circa 1 procent stijgen. Dat is bijna 3 procent minder dan in 2014 en ruim 1 procent minder dan in 2015. Gezinnen met de laagste inkomens betalen gemiddeld 0,7 procent meer. Dit blijkt uit een enquete van de branchevereniging voor woningstichtingen Aedes. Zij hebben een onderzoek uitgevoerd onder honderdtachtig woningcorporaties. Hieruit blijkt dat de woningcorporaties zich houden aan de door het kabinet gestelde maximale huurverhogingspercentage.

 

Webdesign en hosting : Unique WebdesignMakelaar Aankoopmakelaar